Diş Yapıştırma

Diş tedavilerinde uzun yıllardır kullanılan diş yapıştırma işlemi bugün halen tedavinin bir biçimi olarak kullanılmaktadır. Özellikle diş kaplamalarında kullanılan medikal yapıştırıcılar porselen kaplama kron kaplama, zirkonyum kaplama ve implant tedavilerinde kullanılmaktadır. Aynı zamanda estetik diş hekimliği alanında uygulanan özellikle lamine tedavisinde, dişin dış yüzeyinde kullanılır.

Hangi Tedavilerde Kullanılır ve Diş Yapıştırma Nasıl Yapılır?

Sabit Protez Uygulaması

Protez diş yapıştırma uygulaması özellikle son yıllarda bilimsel ve teknolojik gelişmelerle diş hekimliği alanının sanatla birleşerek uygulandığı tedavilerdir. Bu tedaviler eksik dişlerin tamamlanması, dişlerde oluşan madde kaybı, diş dokusunda ve renginde oluşan deformasyonların tamamı diş hekimliğinin tedavi alanına girmektedir.

Aşırı Harap Olan Dişler

Dişlerdeki deformasyon durumu ne ölçüde olduğu ve bu yıpranmanın da dişe ve diş köküne ne kadar zarar verdiği ve tedavi öncesinde teşhis edilip dişlerde oluşan rahatsızlığın kök kanalına girilerek tedavi edilmesi mümkündür. Ancak bazı durumlarda bu tek seansta yapılabileceği gibi, birkaç seansta da tamamlanan bir işlemdir. Burada diş yapıştırma tedavisi mi yoksa farklı bir tedavi mi olacağına uzman doktor karar vermelidir.

Tek Bir Diş Eksikliğinde Kron Uygulaması

Çok fazla deformasyona uğramış ve harap olmuş dişlerde mutlaka bir estetik kayıp söz konusudur. Böyle durumlarda dişin tek başına tedavisi yapılabilir. Böyle durumlarda mümkün olduğu kadar hastaya tek diş kronlama yapılabilir ve estetik gülüş sağlanabilir. Tam porselen kronlar diş hekimliğinin son yıllardaki tedavilerinin tamamında, diş estetiği ve gülüş estetiği oluşturularak tedavi tamamlanmaktadır.

Özellikle ön dişlerdeki tedavilerde Işık geçirgenliği olan ve bundan dolayı doğal dişle çok benzerlik gösteren metalsiz porselen lamınalar kullanılır. Porselen lamineler zirkonyum altyapısı ile güçlendirilebilir veya yalnızca dişin yüzeyinde aşındırmalar yapılarak üzerine ince yaprak porselen adı verilen bir porselen diş yapıştırma yapılarak hem diş tedavi edilir hem de estetik bir gülüş kazandırılır.

Porselen Lamine Uygulaması

Ağız ve diş sağlığı kapsamında yapılan porselen lamineler diğer bir adı ile yaprak porselen, diş yapıştırma işlemi ile yapılan özellikle dişlerin ön yüzüne uygulanan özel bir yapışkanla yapıştırılan ince porselenlerdir.

Porselen ön dişlerdeki birçok deformasyonu kapatabilir durumdadır. Bu deformasyonlar boyu uzayan dişler, diş ayrıklığı olan hastalar, kırık veya çatlak dişler, renk değişikliğine uğramış ileri derecede madde kaybı yaşayan dişlerde estetik bir görünüm kazandırılabilir.

Bunun yanı sıra diş rengini değiştirmek isteyen hastalarda ancak diş beyazlatma yapılıp sonuç alınamayan durumlarda yine porselen lamine tedavisi uygulanarak estetik bir görüntü sağlanır.

Hastanın ilk muayenesi sonucunda diş yapıştırma işleminin yapılıp yapılamayacağına ya da hangi işlemlerin yapılacağına karar verilir. Lamine tedavisi öncesinde dişe herhangi bir tedavinin yapılıp yapılmayacağına karar verilmesi ve bir tedavi planı oluşturulması gerekir. Ardından porselen lamine uygulaması karşılıklı tercihe bağlı olarak yapılır.

Porselen lamineler dişin doğal yapısı bozulmadan kesme ve küçültme işlemi yapılmadan uygulanan bir tedavidir. Ancak ince porselen lamineler diş etine tam olarak oturması açısından milimetrik aşındırmalarla küçültülerek diş yapıştırma işlemi uygulanır ve ince porselen diş yüzeyine ile yapıştırılır.

Diş yapıştırma tedavisi uygulanır dişleri beyaz olan hastaya ağız ve diş sağlığı merkezinde

Porselen Dolgu Uygulaması

Porselen dolgu tamamen diş yapıştırma işlemi olmasa da kısa bir şekilde değinelim. Porselen dolgu dişteki tam bir hasarın yanı sıra kısmen hasara uğramış dişlere de uygulanan bir tedavidir. Bu durumda olan dişlere amalgam ya da kompozit materyalleriyle dolgu işlemi yapılır. Bu dolgular sağlam, sağlıklı ve estetik açıdan oldukça başarılıdır. Tedavi 1-2 seansta yapılarak tamamlanır ve porselen dolgu dişe yapıştırılmış olur.

Birden Fazla Diş Eksikliği Uygulaması

Bir veya birden fazla diş eksikliklerinde son yıllarda uygulanan en sağlıklı tedavi çözümü implant ve köprü protez tedavisidir. Köprü diş eksikliğinde hem estetik kaygıyı giderir hem de sağlıklı ve sağlam bir diş tedavisi sağlar. Köprü diş yapıştırma yapılabilmesi için komşu dişlerden destek alınarak diş eksikliği tamamlanır. Köprü diş fiyatları yapılan işleme göre değişiklik gösterebilir.

Diş Yapıştırma Fiyatları Ne Kadar?

Ankara diş yapıştırma fiyatları kullanılan materyallere ve yapılan tedavinin çeşitlerine göre değişiklik gösterebilir. Diş yapıştırma tedavi fiyatları uzman doktor kontrollerinden sonra yapılacak işlemlere göre belirlenir.

Diş yapıştırma ve diğer ağız ve diş sağlığı hizmetlerimiz hakkında bilgi almak için iletişim sayfamızdan bizlere ulaşabilirsiniz.

Kalitemizi gösteren özelliklerimiz

  • Samimi Doktorlar
  • Konforlu Çalışma Alanı
  • Lazer Diş Hekimliği
  • Aile Ortamı
  • Rahat Ulaşım
  • Beklemeden Tedavi
  • Güvenilir Muayene
  • Memnuniyet Garantisi
  • Ulaşılabilirlik
  • Modern Ekipmanlar
  • Yüksek kaliteli metaryeller
  • Dijital 3D Röntgen
Randevu Alın