İmplant Tedavisi

İmplant, diş eksikliği tedavisinde kullanılan köprü ve proteze alternatif olarak geliştirilen bir yöntemdir. Bu metot da, çeşitli nedenlerle kaybedilen dişin yerine çene kemiğine yerleştirilen vida şeklindeki titanyumdan yapılmış diş kökleri kullanılır. İmplant uygulamaları, eksik olan dişlerin fonksiyon ve estetiğini tekrar sağlamak, ağız ve diş sağlığı olanaklarını tekrar kazanmak için oldukça etkili bir yöntemdir.

İmplant Diş Tedavisi Nedir?

İmplantın, titanyumdan yapılmış olan yapay diş kökü olduğunu söylemek mümkün. Vidalı dişler, dokuyla uyumludur. Bu vidaların üzerine diş protezi yerleştirilmesi sonucu işlem tamamlanır. Bu tedavi diğer tedavilerin aksine komşu dişlere herhangi bir zarar vermez. Köprü diş tedavisinde dişlerin kesilmesi işlemi bu yöntemde uygulanmaz.

Diğer tedavilerde olduğu gibi bu tedavi için de hastanın uzman hekim tarafından muayene edilip, diş yapısının bu yöntem için uygun olup olmadığına karar verilir. Bu tedavinin hastada uygulanabilmesi için çene kemik yapısının ve diş etlerinin durumu kontrol edilmelidir. Eğer tedavi yapılacak bölge bu şartlara sahip değilse kemik tozu denilen işlemle kemiğin uygun hale getirilmesi de mümkündür.

Bu uygulama günümüzde oldukça kolay bir işlemdir. Bu sayede çok kısa bir zamanda hastalar yapay diş kökü yaptırabilir. Tedavi aşaması, uygulanacak alanın uyuşturulma işlemi ile başlar. Vidalar çene kemiğine uzman hekim tarafından cerrahi bir operasyonla yerleştirilir. Genellikle lokal anestezi uygulanır. Ancak bazı hastalarda genel anestezi gerekebilir.

Yapay kökün çene kemiği ile kaynaşması için yaklaşık 3 ay gibi bir zaman gereklidir. Ayrıca kaynaşma sürecinde diş üzerine çok fazla baskı uygulanmaması gerekir. Bu kaynaşma olduktan sonra protez tedavisi uygulanabilir.

Tedavi sonrası takılan diş doğal diş rahatlığında olacaktır. Kişi rahatlıkla yeme, içme gibi eylemlerini yapabilir, ağız ve diş sağlığı bakımından eski formuna kavuşabilir.

İmplant Diş Tedavisinin Avantajları Nelerdir?

Kaybedilen dişler yerine bu yöntem ile eskisi kadar sağlam dişler takılır. Bu yöntem ile diş ömrü uzun seneler boyunca problemsiz şekilde devam eder. Burada önemli olan nokta gerçekleştirilen yöntemin uygun şartlarda ve uzmanlar tarafından yapılmasıdır. Ayrıca işlem uygulandıktan sonra dişlere özenle bakılmalıdır. Bu tedavinin avantajları şu şekilde sıralanabilir:

● Doğal diş görünümü sağlar.
● Herhangi bir sebeple yaşanan diş kaybının bulunduğu bölgede başlayan kemik erimesi, bu yöntem uygulandıktan sonra durur.
● İçerisinde yer alan titanyum maddesi vücut ve çene kemiği ile uyum sağladığı için diğer yöntemlere nazaran daha sağlıklı ve rahat bir sonuç ortaya çıkar.
● Kaybedilen dişin etrafında bulunan dişler de bu durumdan etkilenir ve o yöne doğru başlayan kayma sonucunda yapısal bozukluklar oluşur. Bu yöntem yapısal bozuklukları gideren bir yöntemdir.

● Bu yöntemle kaybedilen dişin etrafında oluşan yapısal bozukluklar sonucu gelişen çene ağrıları ve sonrasında gerçekleşecek komplikasyonların da önüne geçilmiş olur.
● Diş kaybı sonrasında diğer dişlerde oluşan kaymaların sebep olduğu açıklıklarda meydana gelecek olan plak ve tartar oluşumunu engeller.
● Diş yapımı için titanyum maddesi kullanıldığından diğer diş kaybı tedavilerinde uygulanan yöntemlere göre daha dayanıklıdır.
● Diğer tedavi yöntemlerinde dişlerin formlarında değişiklik yapıldığı için dişlerin küçültülmesi/değiştirilmesi işlemi bu tedavi yönteminde yoktur.
● Takma dişlerin yemek yeme sırasında oluşturduğu sıkıntılar bu yöntemde olmadığı için kişi implant sonrası beslenme konusunda bir sıkıntı yaşamadığı gibi daha iyi çiğneme ve ısırma işlevine de sahip olur.
● Eksik olan dişlerin takılması estetik açıdan iyi bir görünüm sergilemesinin yanında hastanın özgüvenini yeniden kazanmasına da yardımcı olur.

implant yapılır beyaz kalem tutan beyaz önlüklü doktorun ellerinde

İmplant Kimlere Uygulanır?

İmplantın yapımı için hastanın belli şartları sağlaması gerekmektedir. Bu şartlardan en önemlisi kişinin çene genişliğinin vidaları alabilecek ölçüde olmasıdır. Çene yapısı uygun olan her hastaya bu yöntem uygulanabilir.

Diş etinin sağlıklı olması ise bir başka önemli noktadır. Ancak diş implantı 18 yaşın altındaki kişilere önerilmez. Çünkü bu tedavinin uygulanacağı hastaların kemik gelişimini tamamlaması gerekir.

Şeker hastalarına bu tedavi uygulanmadan önce kişinin şekerinin düzene girmesi gerekir. Kan sulandırıcı ilaç kullananların tedavi yapılmadan önce ilaçlarını kesmeleri şarttır.

İmplant diş yapımı için kişinin kemik yapısının sağlıklı olması ve vidaların yerleştirilmesi sırasında oluşacak yaraların iyileşmesini engelleyecek bir hastalığının olmaması zaruridir. Eğer hastanın kemik yapısı ile ilgili bir sorunu ya da kemik erimesi varsa öncelikle tedavi olmalıdır. Tedavi sonrası bu yöntem uygulanabilir.

İmplant Doğal Bir Görünüm Sunar Mı?

Bu yöntemin dişe uygulanmasının ardından takılan dişin görünümü doğal dişe en yakın yapıdadır. Fakat tedavi sonrası takılan dişlerin bakımına özen göstermek gerekir. Özellikle ön dişe implantın uygulanması daha görünür olduğu için porselen diş tercih edilmesi önerilir.

Porselen diş tercihinden başka zirkonyum implant ön dişler için tercih edilmektedir. Azı dişler çiğneme işlevini yerine getirdiğinden onlarda daha sağlam olan titanyum kullanılır. Bu aynı zamanda dişlerin uzun ömürlü olmasını da sağlar.

Diş Çekildikten Hemen Sonra İmplant Uygulanır mı?

Uygulama öncesi çekilecek olan dişte ya da çevresinde bulunan dokularda enfeksiyon tespit edilebilir. Bu durumda hemen işlem uygulanmaz, enfeksiyonun geçmesi beklenir. Enfeksiyon geçtikten sonra tedavi süreci başlar. Planlanan süreç, yapılan muayeneler ve çekilen ağız içi röntgeninin ardından diş hekimi tarafından belirlenir.

Tek Diş Eksikliğinde Köprü mü Yaptırılmalı yoksa İmplant mı Tercih Edilmelidir?

Köprü yaptırmak önceki dönemlerde diş eksikliği tedavilerinde çok tercih edilirdi. Özellikle çiğneme işlevini rahatlattığı için sıklıkla uygulanırdı. Ancak bu yöntemde eksik olan dişin yanındaki dişlerin kesilmesi gerekirdi. Bu da sağlam olan dişlerin yapısının bozulması anlamına geliyordu.

İmplant da ise eksik olan bir dişin tedavisi olmasına rağmen diğer dişlerle ilgili herhangi bir işlem yapılmaz. Bu açıdan değerlendirildiğinde diş implantı doktor tarafından uygun görülürse daha doğru ve uzun bir ömürlü bir seçenektir. Avantaj olarak değerlendirildiğinde sadece yandaki dişlerin kesilmemesi değil, aynı zamanda kemik yapısının korunması da önemlidir.

İmplant Üzerine Hangi Dişler Yapılır?

Diş eksikliği giderilen hastalarda vidanın üzerine takılan dişlere implant üstü protez denir. Doğal dişleri benzeyen materyallerden üretilmiştir. İki tip protez vardır: hareketli ve sabit protezler.

Hareketli protezler, implantın üzerine takılan ve hasta tarafından takılıp çıkarılabilen dişlerdir. Bu protezler gün içerisinde hasta tarafından çıkarılarak ağız içi dokunun dinlenmesine yardımcı olmalıdır. Ayrıca çıkardığı protezi fırça yardımı ile üzerinde artık kalmayacak şekilde temizlemelidir. Bu protezin temizliğinde diş fırçası kullanılmalıdır.

Sabit protezler, implantın üst parçasına vida yardımı ile ya da yapıştırılarak yapılır. Tamamen dişin olmadığı ağızlara uygulanan bir yöntemdir. Bu dişler klasik metal seramik ya da zirkonya seramik malzemeden üretilebilmektedir. Temizliği diş ipi, diş fırçası ya da ağız suyu ile yapılabilir.

implant yapılır kırmız dilin ve diş etlerinin çevresindeki beyaz dişlerim yanında

İmplant Yaptıranlar Nelere Dikkat Etmelidirler?

Bu tedaviyi seçen hastalar, ağız bakımlarına dikkat etmelidirler. Özellikle sigara ciddi bir tehlikedir. Ağız içerisi de kemik hasarına sebep olacak bakterilerin oluşumu tedaviyi riske atar. Ayrıca sigara ve alkol tüketen kişilerde tedavinin başarı oranı oldukça düşüktür. Ağız hijyenine dikkat eden kişilerde vidaların çene ile uyumu, bir başka ifadeyle vücudun tedaviyi reddetmeme olasılığı oldukça yüksektir.

Her tedavi için olduğu gibi bu tedavi yönteminde de doktor faktörü ön plandadır. Uzman bir hekim hastanın tedavi sürecini rahat atlatmasını sağlar. İmplantın aşamaları cerrahi yöntemi içerisinde barındırdığı için diş hekimi ile cerrahın koordinasyon içerisinde olmasına dikkat edilmelidir.

İmplant Diş Tedavisi Yaptırmak Zararlı Mıdır?

İmplant, uzun yıllardır kullanılan en yaygın diş tedavilerinden biridir. Zararları olan bir uygulama değildir. Kullanılan titanyum maddesi tamamen vücut dokusu ile uyumludur. Herhangi bir rahatsızlığa ya da alerjik reaksiyonlara sebep olduğu tespit edilmemiştir. Ayrıca implant her geçen gün geliştirilen bir yöntemdir.

Halk arasında yayılan ya da kaynağı belli olmayan internet yazıları bu yöntemin zararları ile ilgili bir referans kabul edilmemelidir. Yıllardır güvenle uygulanan bu yöntem sağlıklı ve sağlam dişler için en uygun tedavidir.

İmplant Diş Uygulamasında Başarı Oranı Nedir? ve Diş Ömrü Ne Kadardır?

İmplant, uzman bir diş hekimi tarafından sağlıklı ve uygun çene yapısına sahip kişilere yapıldığında büyük oranda başarılıdır. Bu konuda tecrübeli diş hekimlerinin steril ve uygun şartlarda yapmış olduğu dişler uzun yıllar boyunca kullanılabilir.

Bu tedavi yönteminin uzun ömürlü olmasının çeşitli koşulları vardır. İmplantın ömrü, sigara ve alkol kullananlarda, ağız ve diş sağlığa önem vermeyen kişilerde kısadır. Bunun için tedavi sonrası zararlı alışkanlıkların terkedilmesi önerilir.

Diş eti rahatsızlıkları, dişlere iyi bakılmaması ve ağız sağlığına önem verilmemesi gibi etmenler de implantın kullanım süresini kısaltır. Orijinal dişler, bakımsızlıktan nasıl kaybediliyorsa implantın da kaybedilme durumu oluşabilir. Dişlerin tedaviden sonra etkili şekilde temizlenmesi dişlerin ömrünü uzatır. Bu tedavide asıl amaç ağızda ömür boyu sorunsuz şekilde işlev yapacak dişlerdir.

İmplant diş tedavisinden sonra dişlerde çürüme, gevşeme ya da düşme gibi problemler görülüyorsa bunun iki sebebi vardır. Birinci sebep işlemin hekim tarafından uygun şekilde yapılmamasıdır. Diğer sebep ise tedavi sonrası yapılması gereken işlemlerin gerektiği ölçüde yapılmamasıdır.

Vücudumuz İmplantları Hangi Koşullarda Reddeder?

İmplant diş modelleri titanyum adı verilen maddeden üretilir. Bu maddenin insan dokusuyla tam uyumlu olduğu kanıtlanmıştır. Ayrıca insan vücuduna herhangi bir olumsuz etkisine de rastlanmamıştır. Bu yüzden vücut tarafından reddedilmesi gibi bir durumla genellikle karşılaşılmaz.

İmplant diş, uygulanan işlemlerden dolayı kemiğe tutunurlar. Bu tutunmanın tam olarak oluşması için 3 ila 6 aya arasında bir süreye ihtiyaç vardır. 3-6 ay içerisinde canlı kemik dokusu ile birleşmesi beklenir.

Eğer tedavi işlemi uygulandıktan sonra vücut aksi yönde bir tepki veriyorsa bunun çeşitli sebepleri olabilir. Tedavi sonrası ağız ve diş sağlığı konusuna gereken önemin verilmemesi, aşırı sigara ve alkol tüketimi, ağız ve dişte oluşan enfeksiyonlar implantın kemikle birleşmesini engelleyebilir. Böyle bir durumda uygulanan tedavi başarısız olur. Tedavinin başarılı olması için yapılması gereken ağız ve diş sağlığına önem vermektir. Böylece tedavi sonucunda takılan dişler uzun yıllar sorun çıkarmadan kullanılabilir.

implant yapılır mavi zemin üzerinde gri vidanın üzerinde

İmplant Diş Tedavisi Uygulamasının Sağlığımıza Yan Etkileri Var Mıdır?

Uygun şartlarda ve uzman bir hekim tarafından yapılan uygulamanın sağlık açısından hiçbir yan etkisi yoktur denilebilir. Tedavinin uygulandığı yerin steril olması elzemdir. Eğer tedavi steril açıdan uygun olmayan bir ortamda yapılırsa kişilerde yan etkilerinin görülmesi muhtemeldir. Gerekli özenin gösterilmediği tedavi sonrası çene kemiği direnç kaybı yaşar.

Bu tedavide yan etkilerinin bir diğer sebebi ise çok fazla implantın uygulanması sonrası oluşan risklerdir. İmplant sonrası ağrı çene kemiğinin yaşadığı direnç kaybından dolayı ortaya çıkabilecek olan semptomlardandır. Uzman hekim çene kemiğinin tedavi için uygun olup olmadığına ve hangi aralıklarla uygulamanın yapılacağına karar verecek olan yetkilidir.

İmplant Tedavisi Hangi Koşullarda Uygulanması Tavsiye Edilmez?

Kontrollerini ve tedavilerini aksatan şeker hastalarının bu yöntemi uygulamaları tavsiye edilmez. Çünkü koşullar uygun olmadığı için şeker hastalarında dişe uygulanan diş implantı işleminin iyileşme süresi uzar. Şeker hastaları tedavi süresi boyunca rahatsızlıklarını kontrol altında tutmalıdır.

Yüksek tansiyon, hemofili ve bağışıklık sistemine bağlı rahatsızlık yaşayan kişilere riskli olduğu için bu tedavi yöntemi önerilmez. Ayrıca sigara ve alkol kullanımı tedavi sonrası iyileşme sürecini uzatan etmenlerdendir. Eğer bu kişiler uygulamanın başarılı olmasını istiyorlarsa, işlem öncesi ve sonrası alışkanlıklarını terk etmelidir. Şeker hastalarında olduğu gibi sigara ve alkol kullananlarda da uygulama sonrası oluşan yaraların iyileşme süreci uzayabilir.

Baş ve boyun bölgesinden radyoterapi tedavisi almış kişilere bu yöntemin uygulanması tavsiye edilmez. Düzenli olarak ilaç kullanan kişilerin de tedavi olmadan önce doktor kontrolü yaptırmaları gerekebilir.

İmplant Tedavisi Acı Verir Mi?

İmplantı uygularken ağrı oluşmaması sağlanır. Uygulama öncesi hastaya anestezi uygulanarak, acıyı hissetmemesi sağlanır. Bu sayede tedavi sırasında hiçbir şey hissetmez. Tedavi sonrası ağrı görülebilen bir şikayettir. Diş çekilmesi sonucu oluşan ağrıya benzer bir ağrı olduğu söylenebilir. Bunun için hekimler ağrı kesici verebilir.

Tedavi sonrası kişi normal hayatına devam edebilir. Bu süre içerisinde kişiye istenirse geçici protez takılabilir. Bu süreçte şişlik çok fazla karşılaşılan bir şikayet değildir. Fakat eğer böyle bir durum ortaya çıktıysa hastanın doktoruna başvurması gerekir. Bu süre zarfında doktorun tavsiyelerine göre yapılan işlemler şikayetlerin giderilmesine de yardımcı olacaktır.

Ankara İmplant Diş Tedavisi Fiyatları

İmplant diş tedavisi fiyatları, kullanılacak ürünün markası ve tedavi şekline göre farklılık gösterebilir. Ayrıca hastanın ağız ve çene yapısı da fiyatları etkileyen faktörlerdir. Bunun yanında implant fiyatları Ankara özelinde, uzman hekime ve kliniklere göre de değişir.

Redent Ağız ve Diş Sağlığı Kliniği, uzman kadrosu ve tecrübesiyle Ankara özelinde öne çıkan seçeneklerinden biridir. Bu tedavi yönteminde uygulayıcı diş hekiminin tecrübesi oldukça önemli bir etkendir.

Kalitemizi gösteren özelliklerimiz

  • Samimi Doktorlar
  • Konforlu Çalışma Alanı
  • Lazer Diş Hekimliği
  • Aile Ortamı
  • Rahat Ulaşım
  • Beklemeden Tedavi
  • Güvenilir Muayene
  • Memnuniyet Garantisi
  • Ulaşılabilirlik
  • Modern Ekipmanlar
  • Yüksek kaliteli metaryeller
  • Dijital 3D Röntgen

En Çok Merak Edilen Sorular

Ankara İmplant diş fiyatları, kullanılacak ürüne ve tedavi şekline göre değişiklik gösterebilir. Hastanın ağız, diş ve çene yapısı da fiyatları etkileyen nedenler olarak gösterilebilir.

Ağrısı olan bir tedavi şekli olmamakla birlikte öncesinde hastaya anestezi uygulanır. Tedavi sonrası ise ağrı görülebilir. Ancak bu ağrı doktorun vereceği ağrı kesici ile telafi edilebilir.

Sigara ve alkol gibi alışkanlıkları olan kişilerde implant ömrü kısadır. Ayrıca ağız ve diş sağlığına önem vermeyen ve özen göstermeyen kişilerde de durum böyledir. Sigara ve alkol nasıl normal dişlere zarar veriyorsa implantlarada aynı şekilde zarar verir.

İmplant, diş eksikliğinde kullanılan köprü ve proteze alternatif olan bir yöntemdir. Bu tedavi şeklinde, farklı nedenlerle yitirilmiş dişin ya da dişlerin yerlerine çenede ki kemiğe yerleştirilen vida şeklindeki titanyum maddesinden yapılmış diş kökleri kullanılır. Bu yöntemin fiyatları, uzman hekime ve kliniklere göre değişiklik gösterebilir.

Randevu Alın